Ruginė Gira

gira.jpg

Ši gira pagaminta iš fermentuoto ruginio salyklo, taip pat buvo naudoti kvietrugiai, šviesusis miežių ir nefermentuotas ruginis salyklai. Kad įgautų “pilnumo”, virimo metu papildyta Lietuvos tautinio paveldo rugine duona.

Imperial Stout 10 ‰

perial_stout.jpg

Mūsų Imperial Stout’as pagamintas naudojant 6 rūšių salyklus: Pilsner, Šokoladinis, Karamelinis, Avižų, Dextrin bei Juodasis. O pagardintas belgišku konditeriniu ruduoju cukrumi, laktoze, juoduoju šokoladu, pretzel’iais ir žemės riešutais. Spalva labai tamsi, nepermatomai juoda. Labai stiprus salyklo, taip pat vaisių ir šokolado skonis.

Hazy IPA 6 ‰

hazy_ipa.jpg

Šis alus turi intensyvų vaisių skonį ir aromatą, minkštą "kūną", švelnų pojūtį burnoje ir yra nepermatomas. Galima palyginti su šviesaus gintaro spalva (tarsi migla). Taip pat, kadangi tai IPA stiliaus alus, jis pasižymi savo apyniuotumu. Šiam alui pagaminti buvo pasirinkti apyniai perteikiantys citrusinį apynių charakterį bei egzotinių vaisių kvapus - "Citrus" ir "Mosaic".

Šviesusis nealkoholinis alus

Sviesusis

Šis kūrinys buvo pagamintas, tiems kas mėgsta gerą alų, bet tenka sėsti už vairo. Mūsų nealkoholinis alus tai puikiai suderintų Pilsner, Munich, karamel ir dextrin salyklų kombinacijos produktas, pagardintas spalt select apyniais.

Porteris 5,5 ‰

Sviesusis

Angliško stiliaus porteriui naudojami septynių rūšių salyklai, iš kurių, šviesus, karamelinis ir degintų miežių suteikia tamsaus šokolado skonį. O kad šis alus įgautų tvirto charakterio ir aromato yra naudojami angliški “Fuggle” apyniai.

Session IPA 4,8 ‰ (lengva IPA)

Sviesusis

Tai amerikietiško IPA stiliaus alaus palengvinta versija, sukurta IPA mėgėjams atsigaivinti karštomis vasaros dienomis.Naudojamų apynių kartumas suderintas su karameliniu salyklu ir avižomis - suteikia švelnumo ir kartumo vienu metu. Dar nepradėjus ragauti jaučiamas tropinių vaisių aromatas (tai apyniai). Alus nėra filtruotas ir yra be jokių pridėtinių priedų. Visą vaisišką aromatą suteikia Simcoe apyniai.

Dark lager 4,8 ‰

Sviesusis

Daug kam gali pasirodyti, kad tai porteris, bet tai - tamsus lageris. Porteriui būdinga naudoti elio mieles, o tamsiajam lageriui - lagerio mieles, kuriomis alus fermentuojamas šaltai - 10 C. Tarp šviesaus ir tamsaus lagerių yra paprastas skirtumas parinkti salyklai. Šio stiliaus alui naudojami specialūs tamsesni salyklai, tokie kaip Vienna, Munich, tamsusis munich, caramel ir chokolate , kurie turi daugiau kūno. Šis alus turtingas savo skoniu, tačiau yra lengvas gėrimas.

Moliūgų elis 5,1 ‰

Sviesusis

Šis receptas atkeliavo iš Amerikos, kur moliūgai vyrauja visur. Kadangi savo soduose užauginame ne ką mažiau, verta juos įtraukti į alaus gamybą. Ir tikrai, ši daržovė eliui suteikia dar gardesnio subtilumo. Švelnaus kepinto moliūgo, "pilno kūno", bei pagardinto gvazdikėliais ir cinamonu elis - primena apie artėjančias šventes.

Mango milkshake 5,6 ‰

Sviesusis

Tai amerikietiško stiliaus blyškusis elis. Šis alus taip vadinamas dėl jame esančios laktozės. Būtent ji sudaro baltą kreminę putą, bei suteikia gintarinę spalvą. Kadangi tai nefiltruotas alus, jis yra drumstas ir turtingas mielėmis. Ragaujant jaučiamas subtilus mango skonis, persipynęs su citrusiniais vaisiais, laimu, greipfrutu ir apelsinais. Citrusinių vaisių aromato suteikia tikslingai parinkti apyniai.

Rouchbock (Rūkytas bockas) 5,6 ‰

Sviesusis

Tai istorinis alus, šį nuostabų receptą sugalvojo Bambergo,o jo gamyba pakitusi vos šiek tiek. Alus yra gaminamas iš buko mediena rūkyto salyklo, suteikiančio alui dūmo skonį bei kvapą, labiausiai primenantį rūkytus mėsos gaminius. Tai lengvas alus, bet turintis daug kūno.